Scharrelkip is gezond

* En het is mager vlees!

Kip is een wereldwijd veel gegeten stuk vlees. Dit komt mede door de veelzijdigheid van het vlees, het is namelijk op veel verschillende manieren te bereiden. Over het algemeen is het eten van kip best gezond. Het is namelijk mager vlees, mits het op een goede manier wordt bereid. Uiteraard zijn bijvoorbeeld gefrituurde kipnuggets verre van gezond.

In kip zitten veel belangrijke eiwitten, vitamines B, ijzer en ook zink. In een portie van 85 gram kipfilet zit ruim 27 gram eiwit. Deze leveren genoeg animozuren voor de gezondheid van het menselijk lichaam. De eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons spierweefsel, inclusief onze skeletspieren.

Kip bevat veel goede eiwitten

In kip zitten veel belangrijke eiwitten, vitamines B, ijzer en ook zink. In een portie van 85 gram kipfilet zit ruim 27 gram eiwit. Deze leveren genoeg animozuren voor de gezondheid van het menselijk lichaam. De eiwitten zijn belangrijke bouwstenen voor ons spierweefsel, inclusief onze skeletspieren, onze hartspieren en de spieren in onze darmen. Daarnaast dragen ze bij aan de afbraak van giftige stoffen.

Kip gezond

Kip tijdens een dieet
In tegenstelling tot veel andere vleessoorten is kip redelijk mager. Dit zorgt ervoor dat kip prima gegeten kan worden tijdens een dieet. Vooral de kipfilet is erg mager. Toch is het niet het meest magere vlees dat u kunt eten. Zo bevat mager rundvlees nog minder vet (en calorien). Een handige tip is om kippenvlees zonder vel te eten. Hierin zit namelijk het meeste vet en de meeste cholesterol.

Scharrelkip & biologische kip

Wil je vlees van een kip die een goed, actief en gezond leven heeft gehad? Neem dan scharrelkip. Wil je vlees van een kip die daarnaast 100% plantaardig en biologisch voer heeft genoten en geen hormonen of antibiotica toegediend heeft gekregen? Neem dan biologische kip! Scharrelkip en biologische kip zijn prijzig, maar ook gezonder, malser en lekkerder van smaak.